Gingivitis

Gezond tandvlees is roze, stevig en ligt strak tegen de tanden en kiezen aan. Heeft u pijnlijk tandvlees, is het rood of gezwollen? Dan heeft u misschien last van ontstoken tandvlees. Naar schatting heeft 94 procent van alle volwassenen in meer of mindere mate last van ontstoken tandvlees, het makkelijkst te herkennen aan bloedend tandvlees bij het poetsen. Dit eerste stadium van ontstoken tandvlees wordt gingivitis genoemd.

Waar kunt u ontstoken tandvlees aan herkennen?

De ontsteking begint vaak aan de rand van het tandvlees bij de tanden. Ontstoken tandvlees is te herkennen aan bloedend tandvlees. Ontstoken tandvlees kan rood, slap en gezwollen zijn. Ook kan het gaan bloeden bij het poetsen of het eten. Maar deze verschijnselen zijn lang niet altijd aanwezig. Dus als uw tandvlees niét gaat bloeden bij het poetsen of eten, wil dat nog niet zeggen dat het tandvlees gezond is. Aangezien de ontoereikende orale hygiëne een heel belangrijke rol speelt bij gingivitis, is een goede mondhygiëne door tandenborstel en floss / borsteltjes de eerste stap van de behandeling.

Tandsteen

Soms is de aanwezigheid van tandsteen een verhinderende factor. In dat geval dienen de tanden professioneel gereinigd te worden door een tandarts of mondhygiënist. Afhankelijk van hoe snel de tandsteen zich vormt, kan elke 3 tot 12 maanden een professionele gebitsreiniging nodig zijn.

Wij zijn gemiddeld beoordeeld
met een
8.7 Bekijk beoordelingen
Bas

Gewoon goed geregeld duidelijke uitleg met weinig pijn. Fijne kliniek met mensen die professioneel bezig zijn...

Expertises

Parodontologie Implantologie Recessiebedekking Kroonverlenging Parodontitis Second opinion Implantaten 3D-scan