Implantologie

Orale implantaten zijn titanium schroeven welke verloren tandwortels vervangen. Doordat titanium vergroeit met het kaakbot vormen implantaten een stevig fundament voor het vervangen van zowel één tand, meerdere tanden of alle tanden. Het voordeel van implantaten is dat het een tand (of meerdere tanden) vervangt, zonder andere tanden in de buurt te beschadigen.

Wanneer een verloren tand moet worden vervangen door een brug, moeten buurtanden ook worden afgeslepen. Hierdoor ontstaat schade welke op lange termijn het behoud van deze tanden kan aantasten. Ontbreken de meeste of zelfs alle tanden in een kaak, dan zijn implantaten het enige alternatief dat als vaste reconstructie kan dienen.

Is een implantaat altijd mogelijk?

Implantaten zijn bij volwassenen mogelijk als er voldoende bot aanwezig is. Wij evalueren dit met een 3D cone beam CT zodat we exact weten hoeveel bot beschikbaar is. Vervolgens opteren we een gepaste behandelstrategie. Bij het gebrek aan bot is het soms noodzakelijk om wat bot bij te creëren zodat de implantaat stevig in het bot kan worden gezet. Als u nog over uw eigen tanden beschikt is het belangrijk dat uw tandvlees gezond is. Indien uw tandvlees niet helemaal gezond is, dient dit eerst gesaneerd te worden om het risico tot implantaatontsteking te minimaliseren en om verder tandverlies in de toekomst te vermijden.

Wij zijn gemiddeld beoordeeld
met een
8.7 Bekijk beoordelingen
annabel

Na doorverwijzing van mijn tandarts, was ik erg sceptisch naar de eerste afspraak gegaan. Ik had namelijk nergens last v..

Expertises

Parodontologie Implantologie Recessiebedekking Kroonverlenging Parodontitis Second opinion Implantaten 3D-scan