Implantaten

Een implantaat is een titanium schroef welke verloren tandwortels vervangt. Doordat titanium vergroeit met het kaakbot vormen implantaten een stevig fundament voor het vervangen van zowel één tand, meerdere tanden of zelfs alle tanden. Hieronder leest u stap voor stap hoe de plaatsing van implantaten verloopt bij Kliniek Parodontium:

1. Onderzoek: is een implantaat mogelijk?

Wij onderzoeken of een implantaat bij u mogelijk is. Dit wordt beoordeeld aan de hand van een röntgenfoto (OPG) en – indien nodig – een driedimensionale röntgenfoto. Aan de hand van deze foto's wordt uw kaakbreedte en kaakhoogte beoordeeld. Daarnaast is uw algemene gezondheid ook van belang bij het onderzoeken of een implantaat bij u mogelijk is. Vul daarom de gezondheidsvragenlijst van tevoren in.

2. Opbouw van extra bot (eventueel)

Heeft u te weinig kaakbot om een implantaat stabiel te kunnen plaatsen, dan wordt er een extra bot opgebouwd. Afhankelijk van de hoeveelheid kaakbot dat nodig is, gebeurt dit vóór of tijdens de implantaatbehandeling.

3. Aanbrengen van de implantaat / implantaten

Het aanbrengen gebeurt in de volgende stappen:

  1. Het tandvlees wordt een klein stukje opzij gelegd;
  2. Er wordt een gaatje in het kaakbot geboord;
  3. De implantaat wordt in het gaatje aangebracht;
  4. Het tandvlees wordt gehecht.

Bij het aanbrengen van een implantaat krijgt u dezelfde verdoving als bij de tandarts waardoor de behandeling pijnloos verloopt.

4. Vastgroeien van de implantaat

Nadat de implantaat is geplaatst moet deze goed vastgroeien in het kaakbot. Dit duurt ongeveer 3 tot 6 maanden. Hoe snel de implantaat is vastgegroeid, is afhankelijk van de kaak waarin de implantaat is geplaatst (boven- of onderkaak) en hoe stabiel de implantaat zit.

5. Plaatsen van het abutment

Nadat de implantaat is vastgegroeid vindt er een tweede kleine behandeling plaats. Hierbij wordt de implantaat weer vrijgelegd en wordt het zogenaamde abutment geplaatst. Dit is een opzetstukje dat door het tandvlees heen steekt waarop de tandarts een kroon of brug kan plaatsen.

De tandarts

Na deze behandeling kunt u weer terug naar de tandarts om:

Houd er rekening mee dat u de kroon of brug op het implantaat goed schoon moet houden. Doet u dit niet, dan kan er een ontsteking van het tandvlees en kaakbot rondom de implantaat ontstaan. Dit kan weer leiden tot verlies van de implantaat. U krijgt daarom bij Kliniek Parodontium ook nacontroles waarbij wij controleren of de implantaten nog goed vastzitten, of uw mondhygiëne nog goed is en of het tandvlees rondom de implantaat nog gezond is.

Wij zijn gemiddeld beoordeeld
met een
8.7 Bekijk beoordelingen
Antoine

Verzorgde praktijk met aardige medewerkers...

Expertises

Parodontologie Implantologie Recessiebedekking Kroonverlenging Parodontitis Second opinion Implantaten 3D-scan