Recessiebedekking

Bij terugtrekkend tandvlees (ook wel recessie genoemd) kan de tandwortel bloot komen te liggen waardoor deze erg gevoelig wordt. Een blootliggende tandhals is daarnaast erg lastig schoon te houden, ziet er niet mooi uit en zorgt voor sneller tandbederf. Dit tandvleesprobleem kunnen wij in de meeste gevallen goed behandelen.

De behandeling bij Kliniek Parodontium

De behandeling begint met het kijken naar de manier waarop u uw tanden poetst: te hard poetsen kan namelijk de oorzaak zijn van terugtrekkend tandvlees. Is dat niet het geval, dan gaan we over naar een chirurgische ingreep. We kunnen met behulp van een tandvleestransplantatie de recessie vaak gedeeltelijk of geheel verhelpen. Het stukje tandvlees dat voor de transplantatie wordt gebruikt halen we meestal uit het gehemelte.

Het doel van de behandeling

Het doel van recessiebedekking is om het oppervlak weer te bedekken en het tandvlees rondom de tanden en kiezen dikker te maken zodat het minder kwetsbaar is.

Wij zijn gemiddeld beoordeeld
met een
8.7 Bekijk beoordelingen
Anne-Marie van den Ende

Ik ben ontzettend goed geholpen en ondanks mijn enorme angst hebben ze mij er super doorheen geholpen. Chapeau!! Ik heb ..

Expertises

Parodontologie Implantologie Recessiebedekking Kroonverlenging Parodontitis Second opinion Implantaten 3D-scan